PATRICK CORILLON (geboren in Knokke in België in 1959)
Hij woont en werkt in Parijs en in Luik
Vertegenwoordigd door de Galerie In Situ-Fabienne Leclerc (Parijs)
Hij heeft een opleiding genoten in het Institut des Hautes Etudes en Arts Plastiques in Parijs (1989-90)
Prijs Jonge Belgische Schilderkunst (Paleis voor Schone Kunsten van Brussel) in 1988
Prijs Pilar Juncosa en Sotheby's in 2012

Tentoonstellingen en kunst in de openbare ruimte

In 2010-2011 was hij als kunstenaar-docent te gast in Le Fresnoy in Frankrijk (kunstonderwijs op hoog niveau).
Hij stelde tentoon op de Documenta IX in 1992, op de Biënnale van Sao-Paulo in 1994, van Lyon in 1995, van Sydney in 2002 en van Brussel in 2008.
Zijn werk werd getoond in kunstinstellingen als de Tate Gallery, het Royal College of Art in Londen, het Centre Georges Pompidou in Parijs, het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel en van Charleroi in België, de Stichting de Appel en Witte de With in Nederland, de Stichting Gulbenkian in Lissabon, het Musée des Arts Contemporains (Grand Hornu), enz.
Naast In Situ, in de art galleries Marconi (Milaan), Massimo Minini (Brescia), Albert Baronian (Brussel), Modulo (Lissabon), Produtzenten (Hamburg), Yvon Lambert (Parijs), Tania Rumpff (Haarlem).
Hij heeft openbare opdrachten gerealiseerd voor: de Manufacture des Gobelins, Het Koninklijk Paleis van België, de tram van Parijs en die van Toulouse, de Collégiale Sainte-Waudru in Bergen, de steden Sittard, Maastricht en Amstelveen in Nederland, de Université de Metz, het Théâtre des Abesses in Parijs...
Specifieke projecten werden gerealiseerd voor de Fondation Cartier (Parijs), Nina Ricci (Parijs), Kenzo (Parijs), stichting Pilar en Joan Miro (Palma de Mallorca), Novotel en Coca-Cola...
Zijn werken bevinden zich in de openbare collecties van het Centre Pompidou, van de FNAC, van de Caisse des Dépots et Consignations, van de FRAC Pays de Loire, PACA, Bourgogne, Languedoc-Roussillon, Limousin, Alsace, Picardie... in Frankrijk; van de musea voor hedendaagse kunst van Antwerpen (M HKA), van Gent (S.M.A.K.), van Elsene, van de Fédération Wallonie-Bruxelles... in België.

Levende kunsten

Sinds 2007 verkent hij ook het domein van de levende kunsten met muziekvoorstellingen en performances die een nauwe verwantschap vertonen met zijn beeldend werk. Bepaalde projecten omvatten ook boeken.
-- Le Diable abandonné, een trilogie op het grensvlak van theater, literatuur en beeldende kunsten (drie boeken, uitgegeven bij Editions MeMo):
- La Meuse obscure (productie le corridor, coproductie: Théâtre de la Place, Scène Nationale du Granit in Belfort en LOD voor de musicale live-versie De Duivel Beduveld in het Nederlands)
-La forêt des origines (productie le corridor, coproductie: Théâtre de la Place, La Fabrique de Théâtre, S.P.A.S. in La Bouverie)
-l'horizon lent (productie le corridor, coproductie: Théâtre de la Place, la Fabrique de Théâtre, S.P.A.S. in La Bouverie)
-- La rivière bien-Nommée, performance rond een Kamishibai (productie le corridor), gespeeld in februari 2012 in het Théâtre de la Bastille in Parijs
-- Le Benshi D'Angers, grafische performance voor le Fresnoy (productie Le Fresnoy en le corridor), gespeeld in november 2011 in de Fondation Cartier in Parijs
-- Oskar Serti va au Concert. Pourquoi? muzikale avond voor het Konzerthaus van Wenen (productie Klangforum), de Philharmonie van Luxemburg en Kölner Philharmonie, Hellerau in Dresden
-- Les aveugles / De Blinden, opera geïnspireerd op het werk van Maeterlinck, gecomponeerd door Daan Janssens (productie LOD, coproductie Le Manège van Bergen, L'ensemble Musiques Nouvelles, Théâtre de la place, VocaalLAB, met de medewerking van le corridor) voor het Festival Via in Bergen maart 2012 maar ook voor deSingel in Antwerpen, het Concertgebouw van Brugge, de Vooruit in Gent, enz.

Wordt verwacht

BEELDENDE KUNSTEN
22 september 2012 tot 26 december 2012: Retrospectieve van het personnage "Oskar Serti" in het Gemeentemuseum van Den Haag (Nederland)
6 oktober 2012: deelname Nuit Blanche (Parijs)
13 november 2012: inhuldiging van het metrostation Liège (RATP Parijs) twee interventies in de oude lokalen van de controleurs

LEVENDE KUNSTEN
29 en 30 september: Le Benshi d'Angers, in de Printemps de Septembre in Toulouse
Oktober (data te bepalen): Première van L'ermite ornemental in het Palais de Tokyo (Parijs)
April 2013: Les aveugles opera op basis van het werk van Maurice Maeterlinck, Théâtre de la Monnaie (zaal Malibran Brussel)
30 juni: la rivière bien nommée op het Fundamental Monodrama Festival van Luxemburg
van 1 tot 9 augustus: La rivière bien nommée, tournee CCAS in de streek van de Deux Savoies
18 en 19 augustus: La rivière bien nommée op het Festival Bonus in Hédé (Rennes-Frankrijk)